Middel tegen zweefalg oftewel een middel tegen zweefalgen.

Er wordt natuurlijk wel eens gesproken over een middel tegen zweefalg. Echter is het niet de enkeling die problemen veroorzaakt maar zijn het juist de in grote getalen voorkomende zweefalgen die de problemen veroorzaken. Miljoenen kleine zweefalgjes veroorzaken de wel eens genoemde groene soep. Hoe meer algen er in de vijver zitten hoe groener deze lijkt. Het is de opeenstapeling van algen waardoor je heen kijkt en hierdoor wordt de vijver groener naarmate er meer zweefalgen inzitten.

Het kan dus zo zijn dat als je met een glas vijverwater schept dit helder lijkt maar in werkelijkheid de vijver toch groen is. Eigenlijk is dit logisch want in een glas water zitten er minder dan in de vijver en het is juist de opeenstapeling van de algen die de groene verkleuring veroorzaken .

Maar welk middel tegen zweefalgen en wat dat betreft ook draadalgen kun je dan het beste gebruiken? Er zijn verschillende anti algen middeltjes te koop. Ook wil je natuurlijk niet te duur uit zijn en zoek je naar de beste en goedkoopste oplossing. We hebben enkele verschillende middeltjes voor je op een rijtje gezet. Hierbij onze samenvatting.

1. Bacto slution 2. 2. Oxypond 3. Oxypower 4. Green control 5. Pond zinger en pond-log

Bacto Solution 2


Al jaren verkocht en steeds weer komen klanten er voor terug. Allom bewezen, het lost algenproblemen op. Het werkt.

Op zoek naar een sterk werkende, veilige, oplossing tegen zweefalgen?

Bacto solution 2 werkt tegen draadalgen en tegen zweefalgen. Het lost uw algenprobleem op. De zweefalgen worden uit uw vijver verwijderd. Bacto solution bestrijdt en verwijderd vervelende en hardnekkige zweef- en draadalgen.

Oxypond

Oxypond

Een sterke mix die op uiterst vriendelijke wijze algen bestrijdt en verdrijft.

Aquaforte, zuurstof verhogend, anti zweefalgmiddel.

Dankzij Oxypond wordt het water met zuurstof verzadigd , waardoor de levensvoorwaarden voor de vissen verbeteren. Tegelijkertijd worden kleuringen en vertroebelingen van het water weggenomen en het water krijgt een grotere zuiverheid. Bovendien gaat Oxypond op biologische wijze draadalgen tegen.

Oxypower

Oxypower

Algen verdrijven door zuurstof verhoging in de vijver.

Oxypower werkt zuurstof verhogend.

Verhoogt het zuurstofgehalte in het vijverwater. Bovendien wordt de sliblaag in de vijver op een natuurlijke manier afgebroken en werkt het geweldig i.c.m bacto solution 2 algenpoeder voor het verwijderen van draadalgen in uw vijver.

Green control

Green Control

Green Control is puur biologisch. Een zuur die het de vervelende algen erg moeilijk maakt.

zweefalgen uit de vijver halen met green control

Volledig natuurlijk product om algen te bestrijden en de waterkwaliteit onder controle te houden. Green Control is een product zonder toevoegingen van een algicide, zinkoxide of koperverbindingen. Green Control onttrekt uit het water de voedingsstoffen, die algen nodig hebben om te groeien. Zelfs een 3-voudige overdosering leidt niet tot schade voor vissen en planten.Green Control is ook geschikt voor zwemvijvers en onschadelijk voor mensen en dieren.

pond zinger en pond log

pond zinger pond log

Pond Zinger en Pond Log, nog niet zo lang op de markt. Toch worden er op natuurvriendelijke wijze goede resultaten geboekt.

Buitenlandse technieken, Hollandse resultaten.

Na jaren van onderzoek en talloze toepassingen op het gebied van erosie- en slib beheersing, vijverwaterbehandeling en het helder maken van vijvers zijn wij trots een nieuw product te introduceren voor de vijvermarkt: de Pond Zinger™. De Pond Zinger™ en Pond Log zijn gemaakt van veilige, niet giftige, polymeren en is speciaal ontwikkeld om vijvers helder te maken , veilig algen te verwijderen en fosfaat te reduceren. De Pond Zinger™ en Pond Log verwijderen veilig zweefalgen uit vijvers.